Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Nominace na evropskou cenu The European Innovative Teaching Award

Výsledky práce pedagogů Gymnázia a Jazykové školy Zlín přinesly nominaci na evropskou cenu za inovativní učení.

Program Erasmus+ a účast našich pedagogů na metodologických kurzech v zahraničí přinesly své výsledky. Poslední projekt byl zaměřen na podporu individuálního přístupu ke studentům při výuce a vzdělávání, na metodách identifikace talentu a různých typů inteligence a také na efektivním využití digitálních technologií ve výuce tak, aby se každý student mohl rozvíjet svou cestou a svým tempem.

Implementace výsledků projektu, tedy nových přístupů ke studentům při výuce je na počátku, ale již se nám podařilo představit některé nové předměty, které svým zaměřením a přístupem k žákům podporují jejich zájmy a pomáhají jim studovat, pracovat na sobě a rozvíjet se v osobní oblasti.

Jako příklad můžeme uvést předměty Academic Skills, kde žáci pracují na „akademické práci“ s teoretickou i praktickou částí na zvolené téma; Start with Science pro nižší gymnázium, který využívá online prostředí k samostudiu biologie, chemie, fyziky, matematiky a IT a plnění jednoduchých i složitějších úkolů a Literature, Literacy and Critical Thinking pro skupinu, která se věnuje efektivní práci s textem a nácviku kritického myšlení na příkladech světové literatury.

Všechny tyto nové předměty probíhají v anglickém jazyce, abychom co nejvíce podpořili také jazykovou vybavenost našich žáků.

Reálné zavádění nově nabytých dovedností a zkušeností je teprve v začátcích, ale nominace na evropskou cenu nám jen potvrzuje, že pedagogové GJŠ Zlín vykročili správným směrem a budou schopni zajistit svým žákům rozvoj a vybaví je do budoucího osobního i pracovního života.

< zpět