Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Univerzitní kolo překladatelské soutěže

Ve čtvrtek 12. ledna se 10 studentů naší školy vydalo na Filozofickou fakultu UP do Olomouce, aby zde změřili své překladatelské dovednosti se studenty z různých SŠ z celé republiky.

V každém jazyce (AJ, NJ, FJ, ŠJ, RJ) jsme měli dva zástupce, kteří se umístili na 1. a 2. místě ve školním kole soutěže. Jejich úkolem bylo během dvou hodin přeložit co nejlépe dva texty (odborný a umělecký) z cizího jazyka do češtiny. Konkurence byla letos velká, protože se univerzitního kola celkově účastnilo 280 studentů.

A jak to dopadlo? Naši překladatelé dovezli do Zlína hned tři skvělá ocenění. Nejlépe si vedla Alžběta Malá ze třídy O8.A, která za překlad z francouzštiny získala krásné 1. místo. V překladu ze španělštiny vybojovala 3. místo Lucie Ponížilová ze stejné třídy. A mezi velmi početnou skupinou němčinářů se z čestného uznání radoval Zdeněk Ředina ze třídy Č4.A.

Děkujeme nejen všem oceněným, ale i dalším účastníkům za výbornou reprezentaci školy a věříme, že jim zkušenosti z této zajímavé soutěže zpestřily studium cizího jazyka.

Soňa Surá

Univerzitní kolo překladatelské soutěže

< zpět