Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Exkurze maturantů v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně

Naši maturanti, kteří navštěvují semináře chemie a biologie, by po maturitě většinou rádi studovali na lékařských fakultách, případně na oborech, které se zdravotnictvím úzce souvisí.

Jako trocha motivace k dalšímu studiu a hlavně proto, aby si udělali reálný náhled na jednotlivé zdravotnické obory a mohli se zeptat na to, co je zajímá, přímo těch nejvíce povolaných, tedy lékařů a zdravotních sester, posloužila zážitková exkurze v KNTB Zlín.

S velkým povděkem musíme konstatovat, že vedení i zaměstnanci KNTB nám vyšli opravdu hodně vstříc a nachystali našim žákům sice hodně náročný, ale přínosný a zajímavý program.

Ve dvou skupinách jsme postupně navštívili celkem sedm oddělení nemocnice. Žáci dostali informace nejen o chodu nemocnice jako celku, ale také o náplni práce v jednotlivých oborech, mohli si udělat přímo v terénu sami představu, jak náročná, ale zodpovědná je práce všech zdravotníků.

I přesto, že čas, který strávili lékaři a sestry s našimi žáky, museli určitě následně někde dohnat, chovali se k nám všichni velmi vstřícně, vzali nás na vyšetřovny, sály, ukázali použití některých přístrojů a ochotně odpovídali na všechny otázky. Pro naše maturanty to byla opravdu cenná zkušenost, za kterou ještě jednou děkujeme.

Svatava Benešová

Exkurze maturantů v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně

< zpět