Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

59. ročník Vánoční ceny města Zlína

Další český juniorský rekord pro Miroslava Knedlu!

Posledními závody před nadcházejícím Mistrovstvím ČR juniorů a dospělých byla domácí Vánoční cena Zlína (24.–26. 11. 2023). Naši plavci reprezentovali Plavecký klub Zlín velmi dobře, bylo z toho několik medailových umístění, nespočet finále a také jeden český juniorský rekord.

Nejlépe si vedl Miroslav Knedla, který na 100 m znak dokázal zvítězit a zároveň překonal svůj vlastní český juniorský rekord o 0,01 s, čímž také překonal rekord Vánoční ceny. Své vystoupení podtrhl prvními místy na 50 metrů (m) motýl a 200 m znak a dále přidal 4. místo na 50 m prsa. Další medailové umístění přidala Jana Přibylová, která dokázala zvítězit na 100 m prsa a druhé místo obsadila na poloviční trati. Dále obsadila 5. místo na 200 m polohový závod a 4. místo na 50 m znak. Dalšími medailisty byli Adam Jiříkovský, který obsadil 3. místo na 100 m motýlek, 4. místo na 200 m polohový závod a 5. místo na 400 m polohový závod a Václav Vaculík, který obsadil 3. místo na 50 m volný způsob, 9. místo na 100 m volný způsob a 9. místo na 50 m znak. Na bronzový stupínek nám vystoupil i Eduard Petrů na 200 m volný způsob a dvakrát byl 7. na 400 a 1500 m volný způsob. Do finále se dále probojovali Marie Vydrová, Tereza Minaříková a Matěj Pavlíček.

Dalšími zúčastněnými plavci byli: Amálie Bělíčková, Linda Burešová, Vojtěch Hobza, Lukáš Hradil, Barbora Koplíková, Štěpán Lebeda, Sabina Pavelková, Martin Vylíčil, Adam Zádrapa Albert Žilka.

Filip Kopecký neplaval na Vánoční ceně neb plaval na juniorských reprezentačních závodech ve slovinské Kranji.

Všem plavcům gratulujeme k osobním rekordům a předvedeným výkonům.

Držíme pěsti do poslední fáze sezóny.

Tým trenérů

59. ročník Vánoční ceny města Zlína

< zpět