Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Krajské kolo SOČ

Do krajského kola SOČ postoupili všichni naši žáci, kteří svou práci do letošního ročníku přihlásili. Obhajoby prací, které proběhly v prostorách gymnázia v Uherském Brodě, opět ukázaly, jak schopné a pracovité žáky na našem gymnáziu máme.

Nejlepšího výsledku dosáhla Tatjana Hnátková, která letos soutěžila dokonce ve dvou kategoriích a v obou dokázala zvítězit. V oboru Fyzika postupuje se svou prací do celostátního kola. Druhým oborem, který vyhrála, bylo Zdravotnictví.

Skvělých výsledků dosáhli dále Pavel Pernička, který v nejpočetněji obsazeném oboru Informatika obsadil skvělé 2. místo a byl se svou prací navržen do licitace o postup do celostátního kola. Na 2. místě se umístila také Anna Linzerová v oboru Tvorba didaktických pomůcek s tím, že byla se svou prací navržena do licitace o postup do celostátního kola. A ještě jednou fyzika a bodované umístění: David Křenek se umístil v tomto oboru na 4. místě. Všichni naši soutěžící jsou z jedné třídy a to oktávy.

A kratičké zhodnocení letošní soutěže: letošní ročník byl trošku odlišný tím, že počet prací byl o něco nižší oproti předchozím rokům, ale jejich kvalita byla naopak nesrovnatelně vyšší. Takže pro poroty nebylo mnohdy vůbec jednoduché sestavit pořadí prací a rozhodnout o postupujících do celostátního kola.

Všem výše uvedeným žáků gratuluji k jejich práci a úspěchu a doufám, že se jim jejich práce zúročí i dále při studiu na vysokých školách.

Svatava Benešová, školní koordinátorka SOČ

Krajské kolo SOČ

< zpět